EuroParcs Koningshof
Omgeving Koningshof

Omgeving

  • Nabij de Schoorlse duinen
  • Fiets- en wandelmogelijkheden
  • Culturele bezienswaardigheden

Wat te doen in de omgeving?

In de omgeving van Europarcs Koningshof zijn veel diverse uitjes te beleven voor jong en oud! Van wandelen of fietsen door de duinen tot surfen of suppen over de Noordzee. Dankzij de 60 km aan wandelpaden in het natuurgebied de Schoorlse duinen kan er heerlijk gewandeld worden door de omgeving, maar ook het pittoreske dorpje Schoorl kan bezocht worden. Net zoals het strand, waar u heerlijk kunt uitwaaien of een watersport kunt beoefenen. U verveelt zich geen dag tijdens u verblijf bij Europarcs Koningshof.

Het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de kust van Nederland vindt u in Schoorl: de Schoorlse Duinen. Schoorl is een prachtig pittoresk dorpje in Noord-Holland en behoort tot de gemeente Bergen. Het gebied rondom Schoorl is ideaal om lekker te wandelen of om mooie fietstochten te maken. 

 
 

Ontdek de omgeving van EuroParcs Koningshof

Het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de kust van Nederland vindt u in Schoorl: de Schoorlse Duinen. Natuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving. Schoorl is een prachtig pittoresk dorpje in Noord-Holland, wat ook zeker een bezoekje waard is tijdens uw verblijf. Houdt u meer van kunst en cultuur? Bezoek dan het dorpje Bergen; een waar kunstenaarsdorpje met vele musea en kunstgalerieën. Alkmaar en Hoorn zijn ook zeker aanraders.

EuroParcs Koningshof is gelegen aan de rand van Nationaal Park De Schoorlse Duinen. Hier kunt u volop uitwaaien en klimmen en klauteren. Wilt u even de drukte ontvluchten? Bezoek dan dit prachtige natuurgebied, waar het heerlijk rustig is. Er is meer dan 60 kilometer aan wandelpaden aangelegd, die u naar de hoogste duinen, de oudste bossen en de stuivende duinen leiden.

Wilt u een leuke activiteit doen in het duin of op het strand van Schoorl? Neem dan contact op met De Jongens uit Schoorl. Het duin is voor hun een speeltuin, het strand een pretpark, met de lagune als grootste attractie! Vanuit hun paviljoen aan de Strandlagune van Camperduin kun je te gekke activiteiten doen voor kleine en grote groepen.

Tips voor leuke activiteiten, evenementen en dagjes uit in de omgeving

 

Mogelijkheden voor een dagje uit:

Activiteiten

Cultureel

Steden

Strand en duinen