Omgeving

Omgeving

Genieten van rust en ontspanning in een veelzijdige omgeving
Koningshof holland
Koningshof nederland
vakantie koningshof
vakantiepark koningshof
Residence Koningshof | Pinksteren
Koningshof
Koningshof holland
Koningshof nederland
vakantie koningshof
vakantiepark koningshof
Residence Koningshof | Pinksteren
Koningshof

Omgeving

Het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de kust van Nederland vindt u in Schoorl: de Schoorlse Duinen. Schoorl is een prachtig pittoresk dorpje in Noord-Holland en behoort tot de gemeente Bergen. Het gebied rondom Schoorl is ideaal om lekker te wandelen of om mooie fietstochten te maken. Een echte trekpleister van Schoorl is haar Klimduin. Dit is de hoogste duin van Nederland.

Bezienswaardigheden

Schoorl ligt dichtbij de kust maar biedt meer dan alleen een strandvakantie. Tussen Schoorl en Schoorl aan Zee vindt u het Duinbos. Een prachtige bospartij waar u ontspannen kunt wandelen of fietsen. Daarnaast vindt u in Schoorl zelf de hervormde kerk. Dit gebouw werd gebouwd in de 17e eeuw en is dus zeker het bezoeken waard!

Uitwaaien en ontspannen in Schoorl

Even de drukte ontvluchten? Even niet denken aan werk en alles wat daarbij komt kijken? Kom dan naar Schoorl. In deze beeldschone omgeving vergeet u de stress en komt u helemaal tot rust. Geniet van de zon, de zee, het duinlandschap en de bossen.

Het rustigste strand en de breedste duinen

Het Nationaalpark de Schoorlse Duinen staat bekend als het rustigste strand met de breedste duinen. Omdat het strand alleen met de fiets of de benenwagen te bereiken is, is het hier extra rustig. Na een heerlijke dag aan het strand is het lekker uitrusten op één van de gezellige terrasjes in het centrum van Schoorl.

Brede Duinenroute

Wilt u meer weten van de natuur en de duinen in de omgeving van Schoorl? Dat kan bij bezoekerscentrum De Schoorlse Duinen. U kunt hier terecht voor een actuele duinplattegrond. Dit is zeker aan te raden wanneer u een dwaaltocht door het duinlandschap wilt voorkomen. Wilt u het beste zien van de duinen maar ook van het dorp? Kies dan voor de Brede Duinenfietsroute. Bent u een moutainbiker? Dan kunt u hier uw hart ophalen. Bij Schoorl ligt namelijk het mooiste parcours. Maar let op, dit is tegelijk ook het zwaarste parcours van Nederland.

Gezellig Alkmaar

Binnen een mum van tijd staat u in het gezellige Alkmaar. Alkmaar staat al sinds jaar en dag bekend als de Kaasstad van Nederland, maar Alkmaar is meer dan dat! Al jaren mag Alkmaar zich rekenen tot één van de leukste winkelsteden en ook het oude centrum en monumentale panden zullen u verrassen. Daarnaast is het in de zomer natuurlijk heerlijk toeven op één van de gezellige terrasjes die de stad rijk is. Kortom, Alkmaar is zeker het bezoeken waard!